concert regal caritabil - top

Ce mai ramane din cultura franceza?

Lansare de carte
6 iulie, ora 18:00 la Sala Dalles

Editura ART va invita, in cadrul Anualei de Arhitectura 2010 – Bucuresti, la lansarea volumului Ce mai ramane din cultura franceza? de Donald Morrison, urmat de Preocuparea pentru grandoare de Antoine Compagnon, traducere din limbile engleza si franceza de Laura Albulescu, postfata de Horia-Roman Patapievici. Lansarea va avea loc marti, 6 iulie, ora 18:00, la Sala Dalles (Blv. Magheru). Participa: Bogdan Ghiu (scriitor), Augustin Ioan (arhitect), Marius Chivu (critic literar), Laura Albulescu (redactor-sef al Editurii ART, traducator).

In anul 2007, un articol  publicat in editia europeana a revistei Time scandaliza scena culturala franceza, proclamand  „moartea culturii franceze”. Autorul, Donald Morrison, jurnalist american stabilit in Franta, a fost repede pus la zid de catre oamenii de litere, scriitorii, profesorii si intelectualii francezi, incepand cu Maurice Druon si Bernard-Henri Lévy, pana la Olivier Poivre d’Arvor. Numeroase ziare si reviste (Libération, Le Monde, Le Figaro, The Guardian, The Independent), forumuri, grupuri de discutii, bloguri si emisiuni au reluat aceasta disputa si au facut din articolul publicat in Time unul dintre cele mai controversate din perioada respectiva.
Ulterior, Doland Morrison are sansa de a-si relua articolul publicat in Time si de a-l nuanta si extinde in cadrul unui volum, alaturi de replica lui Antoine Compagnon, profesor la College de France si teoretician.
O carte cu o miza polemica foarte puternica, ce invita la dialog despre ce mai ramane din marile culturi europene si despre noua fata a scenei culturale, acoperind zone foarte diferite: de la soarta arhitecturii si a cinematografiei, pana la literatura si arte vizuale.

www.editura-art.ro

Sari la conținut