Rockwool - fabricat in Romania

Cat Music

Echipa de proiect: Zeppelin
Arhitecți: Constantin Goagea, Anastasia David, Bogdan Petru Pană, Ștefan Ghenciulescu, Adrian Dobre.
Execuție finisaje interioare: Habitual
Mobilier și tâmplărie: Acant Design  
Tencuială specială decorativă: Baumit
Foto: Cosmin Dragomir


Cea mai mare casă de producție muzicală în domeniul pop și R&B din România are sediul la parterul unui bloc construit prin anii ’80. O structură tipic comunistă, care probabil găzduise pe-atunci la parter sediul unei unități socialiste de comerț din faimosul lanț Alimentara. Era clar că locul, așa cum arăta când l-am văzut prima dată, nu se mai potrivea deloc nici cu digitalizarea tot mai accentuată a producției și distribuției masive online, nici cu prestigiul Cat Music, care-a depășit de mult granițele țării – cu milioane de unități vândute, multe titluri impuse în topurile internaționale sau distinse cu discuri de platină.  

La început ni s-a părut ciudat să dezvoltăm un birou creativ în această configurație, mai ales într-un spațiu exagerat de vitrat stradal – lucru destul de impropriu pentru lucrul la calculator: sentimentul că lucrezi într-o vitrină pe stradă poate fi apăsător. Dar dacă ce părea un dezvantaj ar deveni ingredientul cheie care să potențeze proiectul?

(c)2014 cosmindragomir.info | all rights reserved.;

Primul lucru foarte bun era înălțimea mare a camerelor. Am scos toate tavanele false și am lăsat ferestrele până sus. Perforațiile în beton pentru instalații nefiind permise, am expus toată tubulatura și ne-am jucat cu desenul ei pe tavan.

Chiar și holul lung și foarte înalt, altfel destul de rebarbativ, a constituit prilejul unei compoziții de design. Fie ea chiar și cu dosare contabile puse în raft.  

În liniile principale, proiectul speculează relațiile de contrast dintre austeritatea / geometria serială a prefabricatelor de beton ale arhitecturii comuniste și intervențiile cromatice (un stil pop asumat) pe care le-am propus prin mobilierul creat special pentru acest spațiu.

Culorile le-am găsit în logo-ul companiei, iar pentru restul intervențiilor am păstrat totul foarte neutru – alb, gri și negru. Schema de culori puternice din identitatea grafică a Cat Music a fost urmată și la personalizarea ușilor camerelor și a mobilierului de depozitare a documentelor fiecărui membru al echipei.

Sari la conținut