Numele acoperă o serie de cercetări, evenimente, expoziții și intervenții începute în 2015, la care Zeppelin a fost (co)organizator și ce au fost dedicate oamenilor, acțiunilor și locurilor din zona de sud a Bucureștiului.
Dacă nordul orașului este considerat partea ”bună” a Bucureștiului, sudul este în mod tradițional opusul său, nu doar geografic, ci și ca realitate socială: e greu accesibil, are inegalități sociale și segregări etnice mai evidente, o imagine preponderent negativă, precum și evident decalaje de infrastructură, de echipamente sociale și culturale.
Demolările și axa urbanistică megalomană a anilor ‘80 l-au izolat și mai mult de restul orașului, iar dezvoltarea sălbatică de după 1990 a dus la colapsarea marilor industrii care susțineau economic cea mai mare parte a acestei zone. Însă tot acest teritoriu are și un enorm potențial dat de spațiile verzi mari, de modul organic în care anumite părți s-au dezvoltat, de eclectismul urban și social, de energia și memoria locurilor și ale oamenilor.
Locuitorii de aici își reclamă un drept fundamental la oraș, cultură și spațiu public.
Pe de altă parte, aici au apărut în ultimii ani o mulțime de inițiative independente, de tip bottom-up. Ele răspund unor nevoi sociale, culturale, profesionale și, uneori, politice, nevoi și situații care nu mai pot aștepta să intre pe agenda vreunei autorități. Sudul se mișcă.
În 2015, expoziția Halele Carol. București Sud a prezentat poveștile a 12 de astfel de de inițiative independente și antreprenori culturali. Aceștia și-au relatat parcursul, detaliile existenței în această parte a orașului, impactul pe care l-au avut în comunitate și dificultățile prin care au trecut. O serie de interviuri i-a adus în prim plan pe cei care revitalizează foste spații industriale în sudul orașului pentru a crea conținut cultural, economic și social. Expoziția a fost însoțită de un seminar și o conferință dedicate strategiilor și bunelor practici privind arhitectura industrială veche și nouă.
În 2016, Zeppelin a devenit co-autor ale programului Actopolis. The Art of Action/București-Sud. Construiește-ți propriul oraș! Organizat de către Goethe Institut, Tranzit.ro și Zeppelin în cadrul platformei internațional Actopolis. The Art of Action, proiectul artistic și de cercetare a propus un exercițiu de urbanism democratic, dar și un portret al zonei prin poveștile spuse de locuitori, un film documentar, o cercetare urbană și o hartă a noilor focare culturale și sociale.