Biblioteca Vie a Străzii

14 şi 15 octombrie 2017 | 16:00-20:00 @ SanThé Fitoceainărie (strada Lipscani nr.104)

În preajma Zilei Internaţionale pentru Eradicarea Sărăciei (17 octombrie), Samusocial din România orgnizează în Bucureşti Biblioteca Vie a Străzii. Evenimentul urmăreşte să crească nivelul de informare al populaţiei cu privire la situaţia persoanelor fără adăpost şi, totodată, să conteste prejudecăţile asociate acestei categorii de persoane vulnerabile.

Publicul va avea ocazia să stea de vorbă, într-un mediu special amenajat, cu echipa de asistenţi sociali ai Samusocial din România, precum şi cu o parte din beneficiarii săi. Prin dialog faţă în faţă, în cadru restrâns de unu la unu, vizitatorii bibliotecii vor putea citi poveştile profesionale şi de viaţă ale persoanelor fără adăpost şi ale celor care le sprijină zi de zi în vederea reintegrării în societate.

Vizitatorii vor putea afla răspunsuri la întrebări precum: ce înseamnă să trăieşti pe stradă? cum ajungi în situaţia de a nu avea unde să locuieşti? cum poţi ajuta o persoană fără adăpost? cum poate fi integrată o persoană fără adăpost?

Vizitatorii vor cunoaşte o gamă variată de poveşti, atât în ceea ce priveşte activitatea de asistent social, cât şi în ceea ce priveşte experienţele de locuire fără adăpost.

*Fb event

Biblioteca Vie a Străzii este organizată de Samusocial din România cu sprijinul:
SanThé Fitoceainărie | Quali Trainer
Parteneri media:
Radio France Internationale România | Zeppelin

 

1