Avanpremieră: „Constantin” @ Palatul Bragadiru

Pornind de la un text contemporan, Constantin evocă provocator un reper esențial din istoria națională, explorând nu doar biografia domnitorului Constantin Brâncoveanu, dar și contribuția adusă culturii, artei și politicii vremii.

Luni, 11 decembrie de la ora 19:00, Fundația Godot vă invită la Palatul Bragadiru din București la avanpremiera piesei „Constantin” – un spectacol istoric unic care-și propune să redescopere și să valorizeze viața și epoca lui Constantin Brâncoveanu, domnitorul Țării Românești, printr-un eveniment inovativ.

După un text contemporan scris de Alexandru Popa bazat pe un moment istoric – mazilirea de către otomani a lui Constantin Brâncoveanu, în ciuda faptului că i-a fost promisă domnia pe viață – și pus în scenă de George Remeș & Alexandru Popa, Constantin este o călătorie în timp, evocând figura istorică a domnitorului. E propusă o incursiune în viața sa, explorând influența pe care a avut-o în cultură, artă și politică, dintr-o perspectivă modernă și actuală.

Distribuția spectacolului reunește 20 de artiști remarcabili, într-un decor menit să reconstruiască vizual, auditiv și olfactiv o epocă decisivă pentru dezvoltarea civilizației românești: Gelu Nițu, îl va interpreta pe Constantin Brâncoveanu, Ion Haiduc, va fi Ianache Văcărescu, Mihaela Sârbu, puternica soție a domnitorului, Marica Brâncoveanu, Denis Hanganu, figura sultanului Ahmed al III-lea, George Remeș, va juca rolul lui Mustafa Aga, Alex Chindriș, tânărul Constantin II Brâncoveanu și mulți alții. Scenografia este semnată de Maria Constantin, iar sound design- ul îi aparține lui Ștefan Rădulescu. Producția foto-video este realizată de Dragoș Ciolac.

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare pe site-ul www.teatrulgodot.ro

Premiera oficială va avea loc în ianuarie2024.

Proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023.

Sari la conținut