Made Expo 2021

Articol revista # 136

 

Arhitectura sacră din Polonia, Islanda și Norvegia

 

Expoziție multimedia: Frânturi de rugăciuni
24 iulie – 30 august @ MȚR, Sala Tancred Bănăţeanu

Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu Muzeul Național din Gdańsk, vă  invită la o expoziție multimedia menită să vă familiarizeze și să vă mărească interesul în privința arhitecturii sacre din Polonia, Islanda și Norvegia. Sunt prezentate fotografii, filme și înregistrări audio din clădirile selectate: altare poloneze, biserici etajate din lemn norvegiene și biserici de fermieri din Islanda.
Materialul vizual va fi prezentat atât pe ecrane digitale – touchscreen, cât și sub formă de print-uri clasice pe hârtie fotografică. Fotografiile vor fi însoțite de înregistrări video dezvăluind rolul altarelor și bisericilor în comunitățile locale, pe durata ritualurilor, rugăciunilor, întâlnirilor și tradițiilor locale.  

Stavkirke Heddal _ FOTO WLODEK WITEK NORAWY
Formatul expoziției reflectă modalitatea în care obiectele sacre există în mediile reale. Majoritatea fotografiilor este prezentată în module similare altarelor, poziționate liber în sala de expoziție. În interiorul casei special construite cu acest scop, vizitatorii experimentează pacea lăcașului de cult.

Vernisaj: vineri, 24 iulie 2015, de la ora 18, la Sala Tancred Bănățeanu
Deschisă până la finele verii, expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică. Intrarea este liberă.

muzeultaranuluiroman.ro

Sari la conținut