Dyson Airblade

Arhitecții și Documentarele | Rent Rebels

17 decembrie 2019, 19:00 – 21:00, One World Romania la Școală – Str. Hristo Botev 27, București

One World Romania la Școală vă invită la ultima proiecție din seria Arhitecții și Documentarele de anul acesta: documentarul “Rent Rebels”, care aduce în atenție mișcarea cu aceleași nume, apărută în 2012. Aceasta a devenit în scurt timp destul de populară și diversă, iar principalul ei scop este lupta împotriva gentrificării masive și a evacuărilor forțate ale chiriașilor.

Rent Rebels | Gertrud Schulte Westenberg, Matthias Coers | Germania | 2014 | 78 min

Filmul este un caleidoscop al luptelor locatarilor din Berlin împotriva relocării lor din comunitățile de cartier. De la ocupația primăriei din Berlin la o tabără în Kottbusser Tor, prevenirea organizată a evacuărilor și luptele vârstnicilor pentru centrul lor comunitar și apartamente adecvate vârstei, o nouă mișcare de protest urban este în creștere.

În ultimii ani, capitala s-a schimbat foarte mult. Apartamentele care erau odată neatractive au devenit obiectul investițiilor sigure. Apariția a din ce în ce mai multe apartamente ocupate de proprietari și creșterile masive de chirii devin fenomene cotidiene.

Filmul permite locatarilor să vorbească împotriva acceptării umile a politicilor de locuire producătoare de precaritate și a deficitului pieței de locuințe. Protestele vizibile ale chiriașilor din vibranta metropolă a Berlinului sunt o reacție la deficitul tot mai mare de locuințe accesibile.

Prin acest eveniment organizatorii doresc să deschidă un spațiu pentru discuții despre gentrificare, restructurare urbană și modalități de auto-organizare pentru a lupta împotriva acestor fenomene.

*Intrare liberă, în limita locurilor disponibile

*Fb event

1