Arhetipuri, concurs de arhitectura

S-a dat startul pentru ARHETIPURI, concursul national de arhitectura pentru spatiul public urban. Concurentii, arhitecti profesionisti sau studenti, individual sau in echipa, alaturi de alti creatori in domeniu se pot inscrie pe site-ul dedicat concursului: www.arhetipuri.ro.

Tema concursului consta in proiectarea unui pavilion pentru spatiul public care sa demonstreze forta arhitecturii de a se integra intr-un context al locului si de a dialoga cu elementele spatiale concurente, devenind un reper pentru oras, cu o mare atractivitate sociala. La final, pavilionul va fi construit si expus in locul pentru care a fost propus.

Dintre cele 42 de orase invitate sa participe, 9 orase – Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj-Napoca, Galati, Ploiesti, Sibiu, Timisoara si Vaslui, au raspuns documentat si la timp.

Un juriu international format din arhitecti consacrati va alege cel mai relevant proiect conform criteriilor stabilite si prin aceasta va decide care va fi primul oras din Romania care va avea un pavilion construit. Juriul este compus din: arh. Kimmo Limatainen – ATF, Finlanda; arh. Jacques Allard, CEO to ArchiEurope, Tim Abrahams, redactor sef la Blue Print Magazine UK; arh. Ioan Feier, Arad; conf. dr. arh. Marius Marcu Lapadat, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti, Arh. Constantin Gorcea din Suceava, Arh. Johannes Bertleff, arhitect asociat Exhibit Arhitectura, Brasov.

ARHETIPURI este sustinut de: HP, Lindab, Villeroy&Bosch, Nemetschek, Astron, Austrotherm, Velux, Elis Pavaje, Kober, Sika, Ytong, Aco, Fabryo, Holver, Nikon, Mapei, Alukonigstahl, Pipera Business Tower, Fakro si are parteneriate cu toata presa de specialitate si cu media generala, fiind sustinut de organizatiile din domeniu: OAR in calitate de coorganizator, UAR, UASAR si RoGBC.

ARHETIPURI este un concurs organizat de agentia de publicitate AD(D)VERITAS in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania.
Detalii pe www.arhetipuri.ro

Sari la conținut