Apel de înscrieri la atelierul de teatru audio Dezvoltatorii, cu Mihai Lukacs

Asociația Reciproca și Focus Atelier #5 – (B)orders lansează apelului de înscrieri la atelierul de teatru audio Dezvoltatorii, conceput și facilitat de Mihai Lukacs.

Dezvoltatorii este un experiment auditiv de punere în prim-plan, prin mijloacele artistice teatrale și sonore, a unui univers crucial pentru Clujul de azi: lumea dezvoltatorilor imobiliari. Prin acest proiect se va urmări spunerea unei povești ascunse și prea puțin accesibile societății, prin construcția unor personaje generice. Atunci când vorbim de dezvoltarea imobiliară din Cluj, principala afacere prosperă a orașului, protagoniștii lipsesc.

Atelierul va avea loc între 26 octombrie – 15 noiembrie 2020 și va conține o parte de teren (interviuri, înregistrări sonore, vizită de situri), sesiuni de prezentare din partea invitaților și a participanților, cât și discuții cu o echipă de cercetători ce au expertiză în problematica locuirii.
Atelierul se va desfășura respectând și asigurând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii COVID 19.

Participarea este gratuită. Înscrierile se pot face până la data de 21 octombrie, în regim de rolling admission* AICI.
*rolling admission presupune evaluarea aplicațiilor din momentul în care sunt primite; se diferențiază de înscrierile standard prin faptul că nu se așteaptă data limită pentru evaluarea tuturor aplicațiilor.

Mihai Lukács (n.1980) este regizor de teatru, cercetător, și artist, doctor în studii de gen comparate al Universității Central Europene din Budapesta. În 2020 a inițiat Arhiva de Sunet, alături de Paul Breazu și Ionuț Dulămiță, o încercare de mapare audio a ultimilor 30 de ani la intersecția dintre muzica românească și principalele procese socio-politice. Ultimele sale practici performative vorbesc despre contraistorii locale și cercetarea afectivă a arhivelor (Mama, All I Want for Bucharest is an Earthquake, Cultul Personalității, The Jester; Or How to Embody the Archive, De ce dezastrele aleg marile orașe), relația dintre romi și ne-romi (American Gypsy, Kali Tras/Frica neagră, Bambina, regina florilor, albastru/portocaliu, Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?, Gadjo Dildo,Sara Kali- The Dark Madonna), umilire publică (Public Humiliation #1-3, Like a Bit of Luggage, Public Art Humiliation), eliberare sexuală (Queer Worker, Queercore).

Spectacolul de teatru Kali Tras/Frica neagră a primit Premiul pentru Incluziune Socială și Dialog Intercultural la Gala Premiilor AFCN 2018. A publicat articole în Analize Journal of Gender and Feminist Studies, Arta, Baricada, Bezna, Egophobia, Gazeta de Artă Politică, Játéktér, Holocaust.

(B)orders, cea de-a V-a ediție a Focus Atelier, se concentrează asupra granițelor materiale și imateriale impuse și reproduse în societatea contemporană.

Focus Atelier găzduiește, încă din 2015, conferințe, dezbateri, precum și ateliere teoretice și practice (creație artistică) deschise publicului larg. Focus Atelier încurajează libertatea de expresie, dialogul și schimbul liber de idei, cunoștințe și practici.
Focus Atelier (B)orders este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sari la conținut