Amintiri in (post-) totalitarism

CENTRUL DE INTROSPECTIE VIZUALA
COMUNICAT DE PRESA #7

“Memory in (Post-)Totalitarianism / Amintiri in (post-) totalitarism”
un proiect conceput de artistul Martin Krenn
12 noiembrie – 24 decembrie 2010
www.pplus4.ro

deschidere: Vineri, 12 noiembrie, ora 19.00

Eveniment produs in colaborare cu Forumul Cultural Austriac.

Eveniment organizat de Centrul de Introspectie Vizuala / Asociatia pepluspatru.

In expozitia sa „Memory in (Post-)Totalitarianism“ Martin Krenn parcurge un traseu vizual ce infatiseaza diferite locuri istorice, monumente comemorative si arhive ce analizeaza evolutia istorica a politicilor memoriei si istoriei in multiplele sale forme. Artistul inventariaza urmele comuniste si fasciste cu ajutorul fotografiilor si a unor serii de interviuri urmarind modul in care este remodelat spatiul politic in societatile post-totalitare, modul in care istoria este impartasita si modul in care ne raportam fata de locurile comemorative.

Pentru prezentarea de la Centrul de Introspectie Vizuala a fost conceputa o instalatie, prezentata pe trei canale, care acum constituie inima expozitiei. Un colaj multifatetat de imagini si texte prezinta cercetarea lui Krenn, care pana acum s-a desfasurat in Bucuresti si Sighet in Romania, Weimar si Buchenwald in Germania.

Cea de-a doua parte a expozitiei aduce laolalta interviuri filmate cu supravietuitorii Liviu Beris si Oliver Lustig, care isi amintesc experientele din perioada Holocaustului si discuta teme si probleme de natura istorica si politica in Romania.

Martin Krenn
S-a nascut in 1970 la Viena si a studiat la Universitatea de Arte Aplicate si la Universitatea de Muzica (Sectia Muzica Electronica) din Viena. Din 2002 pana in 2006 a predat la Academia de Arte Frumoase din Viena. Incepand cu 2006 preda la Universitatea de Arte Aplicate din Viena. Krenn analizeaza si discuta in lucrarile sale teme socio-politice. El foloseste diferite medii precum fotografia, filmul si internetul pentru a dezvolta proiecte care sunt prezentate in expozitii, pe internet sau in spatiul public.

Principala zona de interes ramane relatia stransa dintre arta si societate. Cum intervine arta in procesele sociale? Cum este posibil prin arta sa examinam balanta puterii si sa aducem in prim-plan noi experiente? Ce importanta acorda societatea artei?
www.martinkrenn.net

In parteneriat cu: UAP, Sato Art
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Revista 22, Sapte Seri, Dilema Veche, Time Out, rfi, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, ZOOM.ro, Cocormediachanel, 9am, WebPR, hipmag.ro, modernism.ro, studentie.ro, veiozaarte.ro, neaparat.ro, ARTBOOM.ro, artactmagazine.ro, gingergroup.ro, revista Arte ?i Meserii, artclue.ro.

Responsabil Presa
Roxana Danaila
roxana.danaila@pplus4.ro
tel: 0748 030 766

Adresa
Str. Biserica Enei nr. 16, Bucuresti, sector 1
(langa Universitatea de Arhitectur? ?i Urbanism “Ion Mincu”)
office@pplus4.ro
www.pplus4.ro

Program
Miercuri – Vineri: 15.00 – 19.00
Sambata: 14.00 – 18.00
prin programare: 0747 346 924

Sari la conținut