concert regal caritabil - top

Afară înăuntru. Concurs pentru studenți și absolvenți de arhitectură și arte vizuale

Organizatori: Zeppelin & Baza. Deschidem orașul

Cam 400.000 de oameni din 143 de țări postează fotografii și texte pe grupul de Facebook What do you see from your window. Mai aproape de domeniul meseriilor vizuale și de medierea prin desen, Sketchmob Italia ne-a împrumutat în ultimele zile ochi, privind de la diverse înălțimi, locuri și colțuri de lume și oraș necunoscute decât propriilor posesori. Ferestre deschise cu filtre aplicate de talentul, viziunea și imaginația fiecărui autor. Un palimpsest personal ce ne dezvăluie lumea și sentimentele legate de aceasta, de starea noastră, a tuturor, de împărtășirea propriei intimități.

Acum, aici, dorim să vă invităm la a oferi versiunile voastre: ce vedeți de la fereastra izolării și în jurul acesteia? Așteptăm să ne arătați un afară – un zid, un cer, păsări, copaci, frunze în vânt, vecini simpatici (sau nu), haine la uscat, acoperișuri sau munți, calcane sau străzi și mașini, oameni singuratici sau orice altceva. Dar ne interesează  atât locurile care sunt înăuntru, cât și (măcar puțin) afară: balconul sau logia, bovindoul sau veranda, sau pur și simplu pervazul, nișa, zona din preajma ferestrei. Așteptăm propria voastră descriere și mai ales interpretare prin desen a unui loc real, a marginii dintre interior și exterior, a lumii complexe dintre înăuntru și afară.

Concursul se adresează studenților de la universitățile și facultățile de arhitectură, urbanism, peisagistică, design și arte vizuale din România precum și absolvenților care și-au susținut diploma nu mai devreme de 2018. Tehnica este la alegere – desen la mâna liberă, alb-negru sau color, acuarelă, creion, tuș, creioane colorate, paste, pix…ce vreți voi, dar și artwork digital, colaj etc. Se va preda o imagine (scanată sau fotografiată, în cazul lucrărilor în tehnici tradiționale).
Lucrarea se va trimite atașată la mail, în format .jpg sau .png, cu dimensiuni de cca. 1-3 Mb, la adresa concurs.zeppelin@gmail.com. Să aveți, totuși, în vedere ca, la cerere, să puteți furniza și un fișier la rezoluție de tipar, pentru publicarea în revistă.

Vă rugăm să atașați la mail și un text word. Acesta va conține titlul și o foarte scurtă descriere a lucrării, precum și date de identificare : nume, contacte, Universitatea (și) Facultatea. Răspunderea privind aceste date și autoratul lucrării revine fiecărui participant.

Calendar:
5.05.2020 – lansare
Termen limită de predare: 11.05.2020, ora 20.00.
Anunțarea câștigătorilor : 13.05.2020

Juriul concursului:
Maria Duda (arhitect/ Baza. Deschidem orașul)
Ștefan Davidovici (arhitect, artist vizual)
Adelina Butnaru (designer grafic, ilustrator)
Ștefan Ghenciulescu (Zeppelin)

Premii:

Premiul I

  • O tabletă Wacom One 13 Creative Pen Display
  • Instrumente de desen Rotring și Tombow în valoare de 500 Ron, prin Penhouse România
  • Un abonament la revista Zeppelin (4 numere)

Premiul II

  • Instrumente de desen Rotring și Tombow în valoare de 1000 Ron, prin Penhouse România
  • Un abonament la revista Zeppelin (4 numere)

Premiul III

  • Instrumente de desen Rotring și Tombow în valoare de 800 Ron, prin Penhouse România
  • 1 revistă Zeppelin

Mențiuni (locurile 4-10)

  • 1 revistă Zeppelin

Expunere

Pe măsură ce le vom primi, propunerile voastre vor fi încărcate pe pagina noastră de Facebook (într-un album dedicat) și pe cea de Instagram. Ne rezervăm însă dreptul să le filtrăm și să facem o minimă preselecție.
Toate cele 10 proiecte menționate și premiate vor fi publicate într-un articol pe e-zeppelin.ro, precum și în ediția de vară a revistei print (Zeppelin #158).
Participanții își păstrează în totalitate drepturile de autor asupra lucrărilor. Însă trimiterea mail-ului de participare va fi considerată și drept acord pentru publicarea lor în condițiile și pe platformele de mai sus.

Organizatori: Zeppelin & Baza

Mulțumim partenerilor noștri:

Vizual: Ștefan Davidovici

Sari la conținut