Made Expo

Activități pentru copii la Muzeul Municipiului București: Vara istoriei pe Calea Victoriei, Caravana muzeelor și Școala de astronomie

În luna august 2017 Muzeul Municipiului București invită copiii să-și cunoască mai bine orașul, participând la activitățile desfășurate în muzee și case memoriale.  

VARA ISTORIEI PE CALEA VICTORIEI
Școala de vară pentru copii de la Casa Filipescu-Cesianu

Copiii cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani sunt așteptați la cea de-a treia ediție a școlii de vară organizate de Muzeul Municipiului București. Activitățile continuă până la finele lunii august, de miercuri până sâmbătă, orele 10:00 – 12:00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu și în spațiile muzeale, în care se vor desfășura activități educative cu tematică variată, într-un spațiu prietenos și inedit.
Zilele de miercuri sunt dedicate workshop-urilor de realizare a hârtie manuală coordonate de Atelier Papelier, în zilele de joi și vineri participanții descoperă expozițiile permanente găzduite de Casa Filipescu-Cesianu: „Muzeul Vârstelor” și „În apropierea sfinților: frescele Mănăstirii Văcărești”. Zilele de sâmbătă sunt dedicate atelierelor de bandă desenată organizate în cadrul „Salonului de Bandă Desenată – Povești din București în benzi desenate”.

caravana-muzeelor-mmb-august-2017

CARAVANA MUZEELOR
Activitățile de vacanță organizate de Muzeul Municipiului București continuă și luna aceasta în patru muzee bucureştene, în perioada 2 august – 25 august 2017, de miercuri până vineri, orele 10:00 – 12:00.
Prin intermediul jocului și al artelor, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj, ș.a.
În luna august copiii au ocazia să descopere:
Istoria unei colecții – Ligia și Pompiliu Macovei, 2 – 4 august 2017, Colecția de artă Ligia și Pompiliu Macovei
Viața cotidiană în secolul lui Theodor Aman, 9  – 11 august 2017, Muzeul Theodor Aman
Istoria unei familii: familia Babeș, 16-18 august 2017, Muzeul Victor Babeș
Despre modă, arte și invenții la Palatul Suțu, 23 – 25 august 2017, Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București

scoala-de-astronomie-mmb-august-2017

ȘCOALA DE ASTRONOMIE ÎN PLANETARIU
Școala de astronomie se desfășoară, în luna august, în planetariul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. În întunericul artificial, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani vor fi însoțiți de bolta cerească, presărată de nenumărate stele.
Activitățile sunt programate pentru:
Duminică 6 august 2017, ora 11:00 – Prezentare generală a boltei înstelate și a mișcării ei.
Duminică 13 august 2017, ora 11:00 – Învățarea constelațiilor vizibile în timpul verii.
Duminică 20 august 2017, ora 11:00 – Mersul planetelor pe cer și aspectul cerului de pe alte planete.
Duminică 27 august 2017, ora 11:00 – Plimbare prin Universul cunoscut.

Înscrierile se pot face la adresa de e-mail: conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon 0722.574.897, de luni până vineri, în intervalul 9:00-16:00.
Taxa de participare: 10 lei/ copil/ atelier (cu materiale incluse).
Detalii despre evenimentele organizate de Muzeul Municipiului București – muzeulbucurestiului.ro/evenimente

1