(a) Un numitor comun pentru zece dintre cele mai înalte clădiri din București: soluții Schüco

Cei peste 22 de ani de activitate din România ai firmei Alukönigstahl se pot măsura și în multe clădiri de excepție, realizate de-a lungul timpului.

Majoritatea celor mai înalte clădiri noi din București au un numitor comun: au beneficiat de serviciile și sistemele oferite de Alukönigstahl România, drept urmare anvelopantele lor sunt realizate din sisteme arhitecturale Schüco International.

Cea mai înaltă clădire din București, este, începând din 2012, Sky Tower. Construcția cu 37 de etaje are anvelopa formată din 2100 elemente de fațadă din profile de aluminiu cu  suprafața totală de 16500 m2 , montate în doar 10 luni.

Globalworth Tower este, din 2016, cu cei 120 m înălțime, un alt simbol al clădirilor înalte din București. Ca și la Sky Tower, soluția constructivă propusă și realizată a fost fațada Schüco unitized cu profile customizate. O lungă perioadă de timp, din 2007 până în 2012, Tower Center International cu cei 102 m înălțime a fost cea mai inaltă clădire din București. Pentru fațada turnului cu 25 de nivele  s-a folosit o soluție de perete cortină stick Schüco FW50+.HI, o soluție nouă pentru acea perioadă, cu un nivel de izolare termică ridicată.

Turnul 6 din complexul rezidențial Asmita  Gardens cu cele 24 de etaje ocupă locul 4 în acest top, fiind însă cea mai înaltă construcție rezidențială de la noi. Soluția constructivă realizată a fost una clasică: ferestre Schüco AWS 65, uși glisante Schüco ASS 70 și perete cortină Schüco FW 50+.

Tot în zona pieței Victoria, finalizat în anul 2002, BRD Tower măsoară 87 m. În acest caz a fost folosită soluția de perete cortină clasic, Schüco FW 50+.

Alte trei turnuri, care se alfă în zona de nord a orașului: Nusco Tower, cu 84 m, Eurotower și City Gate, cu câte 80 m au fost construite în 2009 și 2010. Soluții folosite : perete cortină clasic/structural, FW 50+/SG  și perete cortină unitized (Schüco SkyLine 65)

În categoria de înălțime 70 -80 m avem alte trei clădiri: Monaco Towers – rezidențiale finalizate în 2010, Crystal Tower (2012)- la care s-a folosit o soluție constructivă deosebită: fațadă dublă, soluție customizată, realizată pentru prima oară în România.

Suntem siguri în viitor se vor realiza și alte clădiri înalte, și așteptăm cu interes noi provocări pentru a găsi cele mai bune soluții, care să mulțumească atât proiectantul, cât și investitorul și utilizatorii clădirilor, pe termen lung.

Sari la conținut