Made Expo 2021

(a) Mai sănătoși acasă

Protecție integrată împotrivă poluării aerului

Iarna aceasta, uscată și cu puțin vânt, a dus la vârfuri enorme de poluare în orașele românești. Subiectul a explodat acum, deși trebuie să fim conștienți că problema poluării există deja de multă vreme și e permanentă, indiferent de condițiile meteorologice. Ne otrăvim continuu și nu doar la oraș.

Dincolo de soluțiile mari și complexe, care țin de politică și politici, de la mobilitatea mai eco la împăduriri, eliminarea industriilor poluante etc., există mijloace prin care putem să ne protejăm fiecare dintre noi. Nu, nu prin a nu ieși din casă, cum se recomandă de multe ori oficial. Pe lângă faptul că nu avem cum trăi doar acasă și că aerul din acasă tot de afară vine, sunt studii care arată că, de multe ori, aerul de la interior (unde, acasă, la școală sau la lucru, cea mai mare parte dintre noi își petrece 80 – 90 % din timp) poate deveni chiar mai poluat decât cel de afară, în principal iarna sau primăvara și toamna (exact perioadele de gripă), când ventilăm cel mai puțin.

O soluție rapidă o reprezintă purificatoarele de aer individuale.

Însă ca și în atâtea alte privințe, cea mai eficientă soluție pentru sănătate, confort și design este însă cea integrată – instalațiile de aer condiționat cu sistem de purificare încorporat. Încălzirea, răcirea și înlăturarea microparticulelor sunt rezolvate printr-o singură instalație. E nevoia pentru aceasta însă nu de orice fel de aparat, ci de tehnologie înaltă și de garanția unui producător de elită.

Protejați și informați….

DUAL COOL cu Purificator de Aer de la LG este un sistem care funcționează pentru toate anotimpurile și care înlătură microparticulele până la indexul PM1.0, printr-un proces în 3 etape: senzorul detectează particulele de praf cu și alte particule dăunătoare din aer. Apoi, pulverizatorul de ioni atașează acestor particule peste 5 milioane de ioni negativi. În final, filtrul de praf microscopic, încărcat electric pozitiv, filtrează cu ușurință microparticulele mici încărcate negativ, inclusiv viruși și bacterii, sau particule minuscule inhalabile ce pot cauza probleme respiratorii.
Display-ul de Monitorizare a Calității Aerului din unitatea interioară afișează situația din momentul respectiv și progresul procesului de purificare a aerului prin intermediul unor pictograme. Schimbarea culorii ilustrează gradul de puritatea al aerului. Și o face permanent, indiferent dacă activezi sau nu funcțiunea de purificare.

…în condiții de confort

Poluarea extremă poate apărea, cum am văzut, și în plină iarnă, și pe timp de caniculă, și în anotimpurile intermediare. Sistemul de aer condiționat DUAL COOL răcorește în perioada de alergii și asigură confort interior când aerul exterior ajunge și la 48 grade Celsius. Dar și încălzește iarna, când afara sunt până la -10 grade.

Ecologie + design

Pentru a reveni la cele spuse la începutul articolului, e important că toată această activitate se petrece fără emiterea substanțelor ce poluează aerul. Și cu un dispozitiv elegant, ce se poate foarte bine integra designului interior.

 

 

Aparatele de aer condiționat LG Dual Cool cu Purificator de Aer vor fi disponibile în Romania începand cu luna martie

Foto București (sus): Andreea Cel Mare
Foto DUAL COOL: LG

Sari la conținut