concert regal caritabil - top

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Ploiești – capitala suprarealismului la Artown Festival #3

În perioada 4-20 octombrie 2024, orașul Ploiești va găzdui a treia ediție  Artown Festival, ce va avea ca temă *suprarealismul*, al cărui centenar e celebrat în 2024Festivalul va aduce peste 15 picturi murale, peste 60 intervenții de street art, un circuit de sculpturi, remodelarea spațiilor verzi, evenimente în spațiul public și o nouă direcție ce constă în instalarea temporară a unui pavilion arhitectural, însumând direcția festivalului de activism artistic, toate concepute pentru a stimula experimentarea: de la basorelief și paste-up la sticker și colaj.

Ploiești este Capitala Tineretului din România anul acesta, astfel că Artown Festival aduce în prim plan o nouă categorie, NextGen murals, adresată muraliștilor emergenți. Artiștii selectați vor participa la transformarea spațiului public și vor învăța din culisele festivalului despre accesul la spațiul de lucru, perfecționarea tehnicilor, constrângerile administrative sau legate de timp, dar și despre necesitatea construirii unui portofoliu și stabilirea unei identități artistice bazată pe colaborare și feedback.

Lucrările vor putea fi descoperite în cele mai diverse spații: de la calcanele clădirilor la interioare surprinzătoare, iar asta pentru că suprarealismul vine cu posibilități infinite. Artown Festival nu este doar despre artă; este despre comunitate, colaborare și asumare creativă. Este șansa de a participa la un manifest social care își propune să recupereze orașul prin artă, să transforme spațiul public într-un mediu care explorează noi modalități de exprimare artistică.

Artiștii care vor participa la această mișcare sunt atât din România, cât și din țări ca Portugalia, Argentina, Rusia, Spania, Ucraina, Republica Moldova, Franța, Canada, Marea Britanie etc., ceea ce creează un dialog global care este totodată prilej de schimb creativ. Arta, în acest context, devine un limbaj comun care transcende barierele lingvistice și culturale, facilitând noi legături între comunități. Participarea internațională nu doar că aduce o varietate estetică, ci și întărește sentimentul de unitate și coeziune socială, demonstrând că arta urbană poate inspira și conecta oamenii în moduri care depășesc limitele geografice.

www.artown-festival.art / Fb event

Sari la conținut