Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Go to MNAC. Concurs de ilustrație și design pe paharele 5 To Go

Pune MNAC pe harta orașului! După carantină, patru etaje de artă vizuală și explorări experimentale în film, muzică și arte performative își așteaptă vizitatorii. 5 To Go pune la dispoziție peste 50.000 de pahare pentru a face mai cunoscută amplasarea MNAC.

PREMII: expoziție colectivă la MNAC, cu o selecție de 20 de proiecte înscrise în concurs. Lucrarea câștigătoare va apărea pe afișul expoziției ce se va deschide odată cu lansarea noului sezon expozițional MNAC. Curator: Mihai Zgondoiu

PREMIUL 1: Câștigătorul va primi cadou colecția de cataloage ale expozițiilor MNAC, iar ilustrația va fi imprimată în peste 50.000 de exemplare pe paharele 5 To Go.

Deși au trecut 16 ani de când Muzeului Național de Artă Contemporană s-a mutat în Casa Poporului, vocea muzeului răzbate cu greu dintre zidurile celei mai mari clădiri administrative din lume.

Folosește-ți imaginația și talentul pentru a pune cel mai important spațiu dedicat artei contemporane din România pe harta Bucureștiului. Aflat în inima orașului, și totuși atât de izolat, MNAC se confruntă de 16 ani cu o mare provocare – aceea de a-și face mai cunoscută amplasarea.

Vecini și vecinătăți MNAC: Casa Poporului, Academia Română, Catedrala Neamului, Parcul Izvor, Piața Constituției, familii de fazani, rațe sălbatice, porumbei, șoimi, care populează maidanul sălbatic dintre MNAC și Catedrala Neamului.

Trimite ilustrația ta adaptată desfășurătorului paharului 5 To Go ce poate fi descărcat de pe mnac.ro pâna la data de 5 mai 2020 pe adresa de mail info@mnac.ro (jpg/png, max. 5MB).

Juriul este format din colectivul curatorial MNAC, Mihai Zgondoiu – curatorul expoziției GoToMNAC și un reprezentat 5 To Go. Președintele juriului: Călin Dan, directorul Muzeului Național de Artă Contemporană.

CALENDAR

5 mai 2020, ora 24:00 – termenul limită pentru trimiterea înscrierilor pe info@mnac.ro (jpg/png, max. 5MB)

15 mai 2020 – anunțarea câștigătorilor
Ilustrația care va fi imprimată în peste 50.000 de exemplare pe paharele 5 to go și o selecție a celor mai apreciate 20 de propuneri ce vor face obiectul expoziției colective la MNAC.

mai 2020 – inaugurarea expoziției la etajul IV al muzeului, odată cu lansarea noului sezon expozițional MNAC.

Descarcă desfășurătorul paharului de pe www.mnac.ro și ilustrează-l!

BRIEF: Despre MNAC

MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană
4 etaje de artă vizuală și explorări experimentale în film, muzică și arte performative

Fondat în 2001, Muzeul Național de Artă Contemporană este cel mai mare spațiu dedicat artei contemporane din România.

Situat în Palatul Parlamentului, o clădire cu o puternică încărcătură simbolică, cunoscută în anii ‘80 sub numele de Casa Poporului, MNAC urmărește să promoveze nume relevante ale artei contemporane românești și să prezinte, adesea pentru prima oară în România, artiști internaționali de renume.

Vernisajele de primăvară și de toamnă, organizate pe toate etajele muzeului, au devenit evenimente de referință în viața culturală bucureșteană și națională. Expozițiile prezintă lucrări diverse, de la noile media până la mediile tradiționale, de la artă conceptuală până la bandă desenată, la arhitectură, design și planificare urbană.

MNAC este un muzeu tânăr, care gestionează o colecție ilustrând evoluțiile artelor vizuale din România în perioada 1950 – 2018. MNAC dedică colecției sale cel mai generos spațiu al muzeului, într-o expoziție permanentă vie, ce se transformă organic de-a lungul anilor, ca rezultat al unui continuu proces de cercetare.

Tot la MNAC puteți vedea primul proiect complex de graffiti curatoriat și găzduit de o instituție muzeală de artă din România. De-a lungul scării interioare a muzeului se desfășoară o lucrare murală de 500 de metri pătrați ce adună laolaltă cele mai puternice voci ale street-art-ului românesc.

MNAC e o instituție deschisă către comunitățile creative, găzduind periodic întâlniri cu artiștii, spectacole, festivaluri și ateliere.

De asemenea, muzeul deține o remarcabilă colecție de diapozitive și negative fotografice, un centru de documentare și cercetare a culturii vizuale, cât și o editură dedicată documentării fenomenului contemporan, menite să servească generațiilor viitoare.

Ce oferă MNAC?
• Patru etaje de artă contemporană și două sezoane expoziționale care se schimbă în fiecare an în lunile aprilie și noiembrie
• Ateliere educative pentru copii și pentru adulți
• Proiecții de film, spectacole, concerte
• O cafenea cu terasă de unde poți admira unul dintre cele mai frumoase apusuri panoramice din București
• Un spațiu relaxant pentru toate vârstele de co-working sau de lectură tihnită în incinta bibliotecii aflate la parter, cu acces gratuit

 

Sari la conținut