Filter Design Competition 2008

TINERII INOVEAZA LA FILTER DESIGN COMPETITION 2008

Bucuresti, 25 februarie 2008 – Arctic, liderul pietei de electrocasnice din Romania si Asociatia ORICUM pentru Educatie ii provoaca pe tinerii pasionati de design sa ia parte la Filter Design Competition.


      Filter Design este prima competitie independenta de design din Romania, care identifica si promoveaza tineri designeri, componenta educationala si experienta practica fiind valorile sale principale.
Aflata la cea de-a doua editie, Filter Design se va desfasura in perioada 21 februarie – 19 aprilie. Competitia se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, pe care ii invita sa concureze in cadrul urmatoarelor probe: design grafic, design industrial, design auto, packaging design si freestyle.
Competitia se desfasoara online, pe site-ul www.filterdesign.ro. Inscrierile pentru etapa de preselectie de la probele de design grafic, design industrial si design auto au loc intre 21 februarie si 14 martie. In urma acestei preselectii realizate de un juriu format din specialisti in design din Romania si din strainatate, finalistii vor avea la dispozitie perioada 21 martie – 12 aprilie pentru a raspunde temelor de concurs de la cele 5 probe. Fiecare dintre acestea se va regasi pe site-ul competitiei, sub forma unui brief, ce va prezenta detaliile legate de executia lucrarii.
      Filter Design beneficiaza de prezenta unor cunoscuti designeri internationali: Dick Powell, unul dintre cei mai premiati designeri din Europa (Designer si Fondator Seymour Powell), Ben Terrett (Grafic Designer si Fondator The Design Conspiracy)  si Nicolas Chiuchindel (Designer Chanel) care vor sustine conferinte si ateliere de lucru pe teme precum: „Profitabilitatea designului in afaceri”, „Cum sa devii un designer de succes”, „Designul grafic”, „Designul industrial”.
    Premiile totale ale competitiei depasesc 20.000 de euro si constau in bani, licente ADOBE si stagii de practica in cadrul unor agentii de design din Marea Britanie si Romania.
     “Tinerii poarta in ei puterea de a schimba lumea. Au o energie uimitoare, idei, vise, sperante de care noi, cei de la Arctic, ne simtim aproape. Acum cativa ani, cand am lansat platforma de comunicare “Crede in tine”, am hotarat sa ne implicam in proiecte frumoase care sa ii sprijine pe tineri. Filter Design este un astfel de proiect. Isi propune sa contribuie la dezvoltarea unui domeniu din ce in ce mai important pentru stilul de viata contemporan – designul -, promovand in acelasi timp tineri talentati ale caror idei pot schimba lumea”, a declarat Ugur Kayali, director general Arctic.
„Filter Design este o competitie care ii incurajeaza pe tineri sa arate ce pot. Mai simplu decat sa spui cum iti doresti sa fie lumea in care traiesti este sa arati asta. La Filter, inovatia si creativitatea sunt potentate la maxim in propuneri de design grafic, industrial si auto care pot deveni realitate. Este un proiect care imbina componenta educationala cu experienta practica, valori pe care Asociatia ORICUM le promoveaza cu fiecare initiativa”, a declarat Razvan Crisan, presedintele Asociatiei ORICUM pentru Educatie.
         Juriul proba de design grafic
• Iosif Oprescu (Universitatea de Arte Bucuresti)
• Marius Ursache (Grapefruit)
•  Ben Terrett (The Design Conspiracy)
•  Mehdi Hercberg (Universitatea de Arte Paris)
• Bulent Ozkan

         Juriul proba de design industrial
• Magda Obreja (Universitatea de Arte Iasi)
• Nicolas Chiuchindel (Chanel)
• Stefan Barutcief (Pilotfish)
• David Morgan (David Morgan Associates)
• Bulent Ozkan (Arctic)

        Juriul pentru proba de design auto
• Ana Zadnik (Renault)
• Gianpaolo Alvino (Alvino Design)
• Pablo Pereyra (Albano Cozzuol)
• Kissarov Emmanuel (Renault)
• Bulent Ozkan (Arctic)
      
          Juriu packaging design
• Bogdan Branzas (Branzas Design)
• Sasha Horne (Pearlfisher)
• Phil Carter (Carter Wong Tomlin)
• Bulent Ozkan (Arctic)

         Premii design grafic
• Locul I: 1500 euro + licenta ADOBE + internship The Design Conspiracy, Londra
• Locurile II si III: Licente ADOBE
         Premii design industrial
• Locul I: 1500 euro+ licenta ADOBE + internship Arctic la Departamentul New Product Development
• Locurile II si III: Licente ADOBE
         Premii design auto
• Locul I: 1500 euro+ licenta ADOBE + internship Arctic la Departamentul Tools Design Development
• Locurile II si III: Licente ADOBE
Premiu packaging design: 800 euro + licenta ADOBE
Premiu freestyle: 800 euro+ licenta ADOBE

     Inscrierile in competitie se fac pe website-ul www.filterdesign.ro. De asemenea, website-ul ofera informatii complete despre conferintele si
workshop-urile din cadrul evenimentului, dar si despre componenta juriului, premii si regulament.
     Filter Design se va incheia pe 19 aprilie atunci cand, in cadrul unui eveniment special, vor fi anuntati castigatorii celor cinci probe.

Despre Arctic
Arctic este liderul pietei romanesti de electrocasnice si face parte din grupul Arçelik, al treilea producator european de aparatura electrocasnica. Una dintre directiile strategice ale companiei Arctic este orientarea catre consumatorul tanar. In 2006, Arctic a lansat platforma de comunicare „Crede in tine” care ii incurajeaza pe tineri sa aiba initiativa si sa creada in puterea lor de a-si urma visul si de a-l realiza. Un prim proiect derulat in spiritul noii platforme de comunicare adresate tinerilor a fost programul „Believe in U!,” seminarii constand in sfaturi practice, oferite de specialisti dintre cei mai buni, menite sa ofere studentilor un punct de plecare solid la inceput de parcurs profesional.

Despre Oricum
Asociatia ORICUM pentru Educatie este spiritul unei noi generatii proactive, inteligente si increzatoare in propriile forte. Initiativele ORICUM urmaresc dezvoltarea de proiecte si initiative in educatie, industrii creative, stiinta si tehnologie, sport, cultura. Alte proiecte ale Asociatiei ORICUM pentru Educatie sunt: Youth Summit, Mentorship, Youth Delegate la Natiunile Unite si Arena cu Supereroi. Prin tot ceea ce facem le oferim tinerilor sansa de a deveni profesionisti si antrepenori mai buni, cetateni mai responsabili si mai activi, pastrand totodata intregul proces intr-o nota distractiva si cool

Sari la conținut