Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze ale comunității locale. Un mecanism în trei pași prin care membrii comunității se întâlnesc, interacționează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante:
1. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală
2. Companiile şi înotătorii aleg cauza pentru care se implică
3. Susţinătorii donează o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor
La această ediție s-au înscris și două echipe de arhitecți:
DE-A ARHITECTURA
Cursul “de-a arhitectura în oraşul meu” a început ca o idee ce părea ambiţioasă în primăvara anului 2011. Suntem la mai bine de trei ani de momentul respectiv şi vieţile noastre, ale echipei de-a arhitectura, s-au îmbogăţit cum nici nu speram. Cursul de-a arhitectura a ajuns până acum la circa 1600 de copii din toată ţara, copii de 10 sau 11 ani care au avut şansa de a avea, vreme de un an şcolar, un arhitect voluntar în clasă în fiecare săptămână.
Nici nu s-a încheiat bine anul şcolar, iar noi pregătim deja de mult cursul care va începe din septembrie. Anul acesta s-au înscris 100 de clase din toată ţara, si suntem bucurosi sa va anuntam, in avanpremiera, ca De –a Arhitectura, educaţie pentru arhitectură şi mediu construit va fi curs optional acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale în programa naţionala din toamnă. De-a arhitectura este un program educational la scara nationala, care propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit pentru elevi si pentru asta avem nevoie de sustinerea întregii bresle a arhitectilor.
Pentru a tipări manualul de lucru pentru cei 2500 copii din clasele a III-a si a IV-a, care s-au inscris deja în program pentru 2014-2015, avem nevoie de 11000 lei.
Va propunem sa-i strangem impreuna şi pentru acesta am invitat 5 arhitecţi care indragesc cauza noastra, dar si inoata foarte bine, la concursul de crowdfunding Swimathon Bucuresti.
Echipa ARHimede – arhitectii Adrian Soare, Andrei Sebescu, Alex Axinte, Cristian Beros si colega noastra Claudia Bingol. Ei vor inota in stafeta 50 bazine in 50 minute, iar daca proiectul are cei mai multi donatori – suma stransa va fi dublata de organizator. Puteti dona o suma fixa sau puteti dona o suma per lungime de bazin, accesand acest link.
Multumim!
Echipa www.de-a-arhitectura.ro
Carol 53 reprezintă o comunitate de tineri arhitecți care a readus la viață o casă abandonată redând-o oamenilor din București prin activități culturale, expoziții, piese de teatru și concerte. În 2012, un grup de tineri arhitecți a inițiat proiectul Carol 53, un proiect pilot de revitalizare a unei case abandonate de pe bulevardul Carol din București. Casa care găzduiește acest proiect fusese vandalizată și toate obiectele din metal fuseseră furate (grinzi de metal, cabluri, structuri de rezistență). Pentru că grinzile de metal cu rol structural fuseseră smulse din zidarie, casa era în pericol de prabușire. După primele luni, au început lucrările de reparare și amenajare a casei. Au fost montate consolidări din lemn, iar în februarie 2014 o parte din consolidările din lemn la nivelul parterului și subsolului au fost înlocuite cu elemente metalice structurale așa cum au fost ele înainte de vandalizare. Acestea au fost achiziționate din donațiile celor ce au desfașurat activitați culturale in spațiul casei. Membrii echipei Carol 53 au montat structurile metalice cu ajutor de specialitate.Ne dorim să continuăm demersul început prin înlocuirea consolidărilor temporare din lemn care sunt în prezent cu alte elemente structurale metalice. Mai sunt patru zone unde trebuie intervenit: la intrarea principală a casei, langă scara principală de lemn, în zona fostului șemineu și la subsol.
Despre Casa Carol 53:
Imobilul de pe B-dul Carol I nr. 53, monument istoric de clasă B, a fost proiectat în 1912 de către arhitectul Radu Culcer, pentru avocatul Mihail Pașcanu. Naționalizat și transformat în „Sediul Sindicatelor raionul 1 Mai ” în 1952, revine proprietarilor de drept, Ștefan și Ioana Bortnowski în anul 2008. Lucrările de renovare sunt oprite la scurt timp și casa întră într-un proces rapid de degradare. Casa este vandalizată până în primăvara anului 2012 , în ciuda încercărilor repetate de oprire a distrugerilor. În anul 2012, un grup de arhitecți îi propun proietarului imobilului un proiect pilot ce urmărește renovarea imobilului și integrare acestuia în viața culturală a orașului. În prezent, CAROL 53 este un spatiul alternativ ce stimulează, încurajează și promovează inițiativele culturale și sociale. Casa a găzduit în ultimii doi ani concerte, piese de teatru, manifestări culturale alternative, expoziții și evenimente menite sa reuneasca comunitatea tinerilor din București. Casa Carol 53 este un spațiu apolitic și nondiscriminator și un cadru neutru în care părți divergente sau convergente ale societății își pot confrunta și dezbate idei pentru a contura noi raporturi între generații, ocupații și interese în scopul dezvoltării orașului și culturii acestuia.
Durata proiectului:
august-septembrie 2014
Rezultate:
Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a continua proiectele de renovare a casei. Donațiile voastre vor fi folosite pentru a cumpăra materiale necesare reconsolidării unor parți esențiale ale casei și refacerea structurilor de rezistență. Pe termen lung, aceste lucrări ne vor ajuta să continuăm derularea proiectului Carol 53 și să economisim bani pentru alte activități. Concret, avem nevoie să cumpăram 4 profile metalice lungi de 12 metri fiecare.
Buget:
- Profil INP 160 – L= 12 m – 883 ron;
- Profil INP 180 -L=12 m – 1130 ron;
- Profil INP 200- L=12 m – 1356 ron;
- Profil INP 100 – L=12m – 406 ron ;
- Tăiere în lungimi potrivite – aprox 125 de ron;
- Transport autoutilitare de la depozit – 400 de ron;
- Lianți (mortar -8 saci)- 162,5 de ron; 1
- 5% – Fundația Comunitară București – 787,5 ron
TOTAL: 5250 ron
Puteti dona accesand acest link.
Multumim!
Echipa Carol 53
Va asteptam pe 12 iulie la bazinul Lia Manoliu sa-i sustinem impreuna pe arhitecti la concurs!