96x40x30 Episodul #3 Arnold Estefan “In ghetele prezentului”

In luna martie 2010, Centrul de Introspectie Vizuala colaboreaza cu artistii Nicu Ilfoveanu, Razvan Botis, Arnold Estefan in realizarea unui nou program expozitional, intitulat 96x40x30.

96x40x30 este o initiativa ce-si afla sursa de inspiratie in conditia prezenta a scenei de arta din Romania si se adreseaza acelor artisti care traiesc, lucreaza si produc in acest context. 96x40x30 este o suma de episoade individuale ce se concentreaza asupra unor evenimente, teme, istorii orale, marcate de nespectacular, de obisnuit si care au ca punct comun o structura spatiala si formala rigida, reprezentata de un soclu de marmura cu dimensiunile de 96x40x30cm.


Nicu Ilfoveanu, Razvan Botis, Arnold Estefan sunt invitati sa raspunda provocarilor acestui format de expunere, sa-l reinterpreteze, aducandu-l intr-o relatie directa cu preocuparile lor curente. Noile productii artistice, prezente in spatiul CIV pe durata a patru zile, dincolo de raportul adesea critic cu contemporaneitatea, repun in valoare necesara practica a contemplarii.

Proiectele vor fi arhivate intr-o publicatie post-eveniment ce include si o serie de interviuri realizate cu artistii.

Centrul de Introspectie Vizuala
Str. Biserica Enei 16, sector 1, Bucuresti
www.pplus4.ro
………………….

Episodul #3
Arnold Estefan “In ghetele prezentului”
Deschidere: Miercuri, 17 martie ora 19.00

“In Muzeul Comunismului din Varsovia exista o pereche de ghete pentru piciorul stang, primita de un muncitor dintr-o otelarie din Varsovia in anii 50 ca recompensa pentru munca lui. Perechea de ghete din Varsovia poate fi interpretata drept simbol al unui regim politic esuat, dar si ca relicva a trecutului nostru nu prea indepartat.…” (Arnold Estefan, extras din textul de prezentare al lucrarii)
……………….

Arnold Estefan (n.1978) este artist si grafic designer, traieste si lucreaza in Bucuresti. Este co-fondator al Centrului de Introspectie Vizuala, Bucuresti. Proiectele sale recente abordeaza problema identitatii nationale si a istoriei recente. In 2009 participa la Bienala No Pass din Budapesta, iar ca designer concepe identitatea vizuala pentru Pavilionul Romaniei la Bienala de Arta de la Venetia.

Eveniment desfasurat cu sprijinul Marmosim.
In parteneriat cu UAP, Sato Art.
Parteneri media: Arhitectura, 9am, hipmag.ro, modernism.ro, WebPR, studentie.ro, feeder.ro, port.ro, veiozaarte.ro

Sari la conținut