1 PRODUS = 1 MATERIAL + 1 PROCEDEU

Combina, brandul pe care il construieste in ultima vreme designerul Alexe Popescu, vorbeste despre amestecuri si potriveli. Cele doua obiecte prezentate aici nu sunt insa rezultatul vreunui mix stilistic, ci pornesc de la folosire, material si exploatarea la limita a unui procedeu constructiv.
 
 
Cookie Table este o masa de bistro de 75/75/75 cm, realizata fara imbinari metalice dintr-o singura foaie de placaj de mesteacan de 18 mm.
 
Atat tablia, cat si cele 4 picioare au 36 de mm (doua placi lipite). Picioarele sunt asezate pe diagonala pentru a asigura stabilitate ansamblului. Fiecare dintre ele se imbina cu blatul prin intermediul a trei dinti de 35 de mm. Ceea ce la prima vedere poate parea un model decorativ – o intarsie pretioasa – este de fapt expresia unei constructii logice si a materialului (placajul – uniform in camp si aratand striatiile foilor suprapuse in cant). Spatele blatului e decupat la interior, pentru a reduce greutatea si creeaza o bordura perimetrala utila in momentul deplasarii mesei. Colturile rotunjite reduc gabaritul total si fac masa mai prietenoasa
 
 
 
Portofelul P-1
 
Este rezultatul taierii la stanta a unei foi de hartie de 170 g/mp, plastifiate mat si a apoi a unei asamblari de tip origami fara lipituri si fara cusaturi. La interior, un pliu contribuie la rigidizarea ansamblului la muchia centrala, dar si la flexibilizarea sa, permitand o incarcare consistenta a portofelului fara a-l tensiona. Dimensiunile (85/113mm) si compartimentarile permit adapostirea unor banknote standard europene sau a cartilor de identitate si de credit. Dupa o scufundare de 5 minute in apa si uscare portofelul ramane functional, plastifierea rezistand in proportie de 85%.
 
Hartia e pentru multi dintre noi un simbol al perisabilitatii. P-1 nu doar rezista in timp, ci si foloseste uzura ca mijloc de expresie. Logoul produsului exista stantat doar pe foile interioare. Dupa circa o luna de purtare (si deci de presare lenta in buzunar), el apare embosat pe fata si spatele portofelului.
 
Credite & info: www.alexe.ro
Produse disponibile la Intro, Carturesti.

Text: Stefan Ghenciulescu

Mai multe imagini aici.

Articol publicat in numarul 103 al revistei Zeppelin.
Sari la conținut