Ziua Porților Deschise de pe șantierul arheologic Sultana-Malu Roșu

Marți, 8 august 2017, de la ora 10:00, publicul larg e invitat să viziteze unul dintre cele mai spectaculoase șantiere arheologice din țară – Sultana-Malu Roşu, com. Mânăstirea, jud. Călăraşi (Ediţia a XV-a).

Situl aflat pe Valea Mostiştei e prima aşezare de tip tell cercetată în mod ştiinţific încă din anul 1923 (în arheologie, un tell este o colină artificială creată de mai multe generații de oameni care au trăit și au reconstruit în același loc, astfel încât nivelul așezării a crescut, formând o movilă).

 

sulana-malu-rosu

 

Începând cu ora 10:00, cei interesaţi pot vizita şantierul arheologic şi pot admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta. Tot cu această ocazie va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală, ediţia a IX-a, în cadrul căruia sunt abordate direcții de cercetare privind arhitectura preistorică, ceramica eneolitică, culegerea și prelucrarea cochiliilor de bivalve. Echipa de implementare a proiectului este rezultatul unui parteneriat între Muzeul Naţional de Istorie a României, Asociaţia Română de Arheologie, Muzeul Municipiului București, Primăria Comunei Mânăstirea (jud. Călăraşi), Primăria Municipiului Călăraşi, Muzeul Municipal Călăraşi, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, cu sprijinul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti. Evenimentul se va desfășura la Grădinița nr. 1, str. Lehliului, nr. 79, din satul Sultana, com. Mânăstirea, jud. Călăraşi, începând cu ora 10:00.

Intrarea liberă.

Organizatori: Muzeul Naţional de Istorie a României (Bucureşti), în colaborare cu Muzeul Municipiului București, Muzeul Dunării de Jos Călărași, Muzeul Municipal Călărași, Asociația Română de Arheologie și Primăria Comunei Mânăstirea.

Persoană de contact – sit arheologic Sultana-Malu Roșu: Cătălin Lazăr
tel. 0757034070, e-mail: lazarc@arheologie.ro

sultana-malu-rosu-vasul-cu-indragostiti-detaliu

*Vasul cu indrăgostiți, cultura Gumelnița (detaliu)

Sari la conținut