Newsletter zeppelin

email:

nume:

Noutati

promo
 

Urban ID- concurs de arhitectura

Ambasada Marii Britanii a lansat oficial ieri, 24 februarie, un proiect de arhitectura pentru amenajarea zonei adiacente Stadionului National ‘Lia Manoliu’. Perioada de inscriere in concurs s-a prelungit pana pe 11 martie, iar rezultatele proiectului trebuie trimise pana la data de 15 martie.

Pornind de la succesul constructiei Parcului Olimpic de la Londra – cel mai vast proiect de regenerare urbana din Europa – ‘Urban ID’ este un concurs de idei al carui mare premiu consta intr-o vizita in capitala britanica, care include si un tur al Parcului.

Premiul doi va fi un Program de Certificare si Training ‘Romania Green Building Professional’ oferit de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi. Premiul trei consta intr-o placa video performanta.

Ambasadorul britanic Martin Harris, gazda evenimentului de lansare, a remarcat: „Este important ca cel mai mare stadion din Romania sa aiba un caracter multifunctional si o identitate urbana pe masura!”

Printre invitati s-au numarat reprezentanti ai Primariei Municipiului Bucuresti si primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, sportivi romani de talie internationala precum Ionela Tarlea si Ivan Patzaichin, precum si oameni de afaceri si specialisti in regenerare urbana.

Organizarea evenimentului “Londra 2012” este echivalenta cu desfasurarea simultana a campionatelor mondiale la 26 de discipline olimpice si 20 paralimpice.

In cifre:
•    Investitie de peste 8 miliarde de lire sterline
•    Aproximativ 14700 de participanti
•    120 de lideri de stat
•    22000 de jurnalisti
•    Se asteapta ca media vizitatorilor straini in Marea Britanie sa creasca cu 320000
•    Audienta TV  posibila de 4 miliarde de telespectatori
•    Olimpiada ajuta la transformarea  uneia dintre cele mai sarace zone ale Londrei,  75% din sumele cheltuite pentru dezvoltarea Parcului Olimpic fiind redirectionate catre regenerarea unui cartier in zona de est a capitalei britanice
•    In timpul Jocurilor vor fi consumate 232 de tone de cartofi si 330 de tone de fructe si legume.

Despre Stadionul Olimpic: stiati ca…?

•    Stadionul va avea o capacitate de 80000 de locuri pe perioada Jocurilor si de doar 25000 de locuri ulterior, cand va gazdui diverse evenimente sportive, culturale si sociale. 55000 de locuri vor disparea prin dezasamblarea structurii superioare a constructiei. Acest concept architectural este unic in lume.
•    Un vultur numit “Salcia” va veghea stadionul pentru a impiedica porumbeii sa isi faca cuib in zona.
•    Peste 30 de cladiri au fost demolate pentru a face loc acestei constructii.

Pentru imagini oficiale ale Parcului Olimpic in constructie, accesati http://mm.gettyimages.com/mm/nicePath/locog?nav=pr147209810

Pentru informatii despre concurs vizitati http://ukinromania.fco.gov.uk/ro/about-us/working-with-romania/architecture-competition-ro

Revista zeppelin

Număr curent
Din urmă
Concursuri Abonează-te
Serile zeppelin

Din urmă
Programe culturale

Expoziţii și conferinţe
Urban Report
Connected
Creative Factories
Intervenţii Urbane
Magic blocks
Cărţi și publicaţii
Atelierul de arhitectură

Proiecte recente
Echipa
Shop

Reviste
Abonamente
Cărţi
Alte produse
A.N.P.C.
Echipaj

Despre zeppelin Contact