O plimbare de seară din Rahova spre Muzeul Național de Artă Contemporă al României

5 august 2017, ora 20:30 – 23:00, plecare de la Piața de Flori Rahova, București

Eu dacă aș fi directorul muzeului aș pune elefanți în loc de paznici

Ce poate oferi un muzeu vecinătății sale?

E o întrebare veche, care poate fi pusă și la care se poate răspunde din nou și din nou.

În cadrul programului Reconstructing MNAC, Urša Valič, cercetătoare slovenă aflată în rezidență în cadrul muzeului, cu sprijinul Institut für Auslandsbeziehungen (IfA), organizează un eveniment viu, centrat pe ideea accesibilității și participării.

În cadrul plimbării interactive în cartierul Rahova, duo-ul de artiști berlinezi Birgit Auf der Lauer & Caspar Pauli vor prezenta ideile și propunerile adunate de la cei care locuiesc în zona Rahova, despre cum își imaginează că ar putea transforma experiența vizitării unui muzeu.

Ce tip de activități ai organiza tu în muzeu, dacă ai avea posibilitatea să o faci?

Pentru a pune în lumină ideile locuitorilor din zonă, au fost invitași să le prezinte și să le transpună prin intermediul unor proiecții luminoase în cadrul unei plimbări de seară.

Sâmbătă, 5 august 2017, vom parcurge împreună drumul dinspre Rahova spre Muzeul Național de Artă Contemporană al României (MNAC), aflat în incinta Palatului Parlamentului. Ne întâlnim începând cu ora 20:30 la Piața de Flori Rahova.

La final, vizitarea muzeului va oferi spațiu de imaginare, reflectare și dezbatere. Evenimentul va avea loc atât în limba română, cât și în engleză. Sunt bineveniți oameni de orice vârstă, iar accesul este liber.

MNAC mulțumește pentru contribuții, expertiză și traduceri studenților la antropologie din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Universitatea din București), echipei din cadrul inițativei La Bomba și tuturor vecinilor care au contribuit cu idei.

*Fb event