Newsletter zeppelin

email:

nume:

Noutati

promo
 

O aluzie la peisaj

O statie de pompieri reflecta deopotriva interesul autorilor pentru dialogul cu peisajul inconjurator si nevoia de a asigura un spatiu bine croit pentru un program functional special.
Proiectul este organizat in jurul unui hol central unde sunt parcate autospecialele pentru stingerea incendiilor. Restul cladirii, care include camera de zi cu sala de mese, bucataria si trei dormitoare la etajul doi, apare in plan ca un volum juxtapus acestei incaperi majore unde se desfasoara activitatile principale.

Extins la nivel volumetric, acoperisul incaperii centrale a statiei de pompieri cuprinde untreaga cladire si fatadele. Cele patru porti pentru autovehicule, asemenea unor enorme guri patrate, se deschid spre directii diferite, accentuand miscarea din cladire.

Alinierile si modelarea tridimensionala a volumului arhitectural fac aluzie la linia crestata a dealurilor Montsant din fundal. De la bun inceput, cladirea in sine a fost inteleasa ca un accent topografic in peisaj mai degraba decat ca o mica nava amplasata intr-o zona industriala

Text: Andreu Arriola & Carme Fiol 
Foto: Sergio Belinchón, Beat Marugg, Arriola & Fiol
Articol publicat in numarul 99 al revistei zeppelin.

Revista zeppelin

Număr curent
Din urmă
Concursuri Abonează-te
Serile zeppelin

Din urmă
Programe culturale

Expoziţii și conferinţe
Urban Report
Connected
Creative Factories
Intervenţii Urbane
Magic blocks
Cărţi și publicaţii
Atelierul de arhitectură

Proiecte recente
Echipa
Shop

Reviste
Abonamente
Cărţi
Alte produse
A.N.P.C.
Echipaj

Despre zeppelin Contact