Muncă și locuire sub același acoperiș. Juri Troy Architects: 37 de metri în Hohenems

Regionalism critic și ecologie pe bune și nu doar ca imagine și discurs. Casele proiectate de echipa lui Juri Troy însă reprezintă mai mult decât atât: lemnul sub toate formele sale este exploatat la limită pentru crearea de spații perfect moderne și imagini expresive. Construcțiile nu sunt evocări nostalgice, ci adăposturi pentru familii moderne ce se așază cu respect într-un teritoriu extraordinar. Iar claritatea și reținerea tuturor proiectelor sunt acompaniate de mici exagerări, contraziceri și ambiguități care îmbogățesc și adaugă straturi de semnificație.

În proiectul de față, o bară lungă aduce munca și locuirea sub același acoperiș.

 03_b_troy_haus-37m-44

Text, foto: Juri Troy

Pe 37 de metri lungime se întinde casa unifamilială așezată în regiunea Rheintal din Voralberg, între pădurile și câmpia inundabilă. Forma suplă și prelungă este produsul granițelor proprietății și constituie o excepție evidentă în raport cu construcțiile învecinate.a-01_situation*Plan de situație

Planul este organizat ca o secvență de spații ce permite o aranjare practică a tuturor încăperilor auxiliare și duce în final către un living generos și spații de lucru deschise.

a-02_floorplans*Plan parter (planul de jos), plan etaj (planul de sus)

 

Clădirea găzduiește căminul unei familii tinere, precum și un atelier de design grafic. Locuirea și lucrul sunt reunite sub același acoperiș, dar diferențiate clar prin zona de acces de la parter și loggia de la primul etaj.

 

05_a_troy_haus-37m-8-h

04_a_troy_haus-37m-4

 

Activitatea unui designer grafic a fost și inspirația pentru fațadă: un ecran de polietilenă de culoarea antracitului, care poate fi folosit ca un spațiu de reclamă în continuă schimbare.

 

02_b_crop-poate_troy_haus-37m-49

 

Deschiderile și ferestrele au fost plasate cu grijă de-a lungul fațadei, reacționând prin formă și dimensiuni la vederile cele mai atrăgătoare.

 

07_ab_troy_haus-37m-24

06_a_troy_haus-37m-15