DeltaCraft, meșteșug + design

Proiectul DeltaCraft își propune  revitalizarea și promovarea meștesugurilor tradiționale din Delta Dunării, prin creșterea capacității artiștilor populari locali  de a se promova într-un mod cât mai relevant către publicul contemporan.

Lansarea proiectului va avea loc marți, 19 mai, ora 11.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu nr.1), București, în cadrul Romanian Design Week.

deltacraft_poster

Petra Lilja, designer și curator din Suedia, vine să ne povestească despre proiectele sale la intersecția dintre design și meșteșug, despre cum meșteșugurile devin cap de afiș pe piața de design, iar obiectele realizate manual, după tehnici străvechi și cu încărcătură culturală reprezintă noul lux pe plan internațional.

Iuliana Titov (ICEM Tulcea) va prezenta o monografie a tradițiilor și meșteșugurilor din Delta Dunării, iar Marlene Stanciu și Mihai Sibianu (fondatori KraftMade) vor arăta cum pot fi acestea valorificate și transferate către piața de design contemporan.

Proiectul DeltaCraft este desfășurat de Ecopolis, împreună cu KraftMade, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea și Asociația Soxen, și este co-finanțat prin Fondul ONG în România, în cadrul programului Promovarea Diversității în Cultură și Artă în Cadrul Patrimoniului Cultural European.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea realizează o cercetare în arhive și pe teren, care cuprinde simbolurile, tehnicile, meșteșugurile și pe toți cei care încă le mai practică din Delta Dunării. Baza de date astfel obținută va fi disponibilă pe site-ul dedicat proiectului (www.deltacraft.ro), în mod gratuit. Cu ajutorul Asociației Soxen, realizatorii proiectului www.kraftmade.ro, vor selecta 5 meșteșugari din Deltă și 5 designeri de obiect și vor realize 10 produse unicat, moderne și cu utilitate contemporană, folosind tehnicile și simbolurile meștesugărești din Delta Dunării.

kraftmade.ro / delta-craft

Sari la conținut