București Sud. La capăt. O întâlnire cu Mihai Duțescu, Adrian Schiop și Ștefan Ghenciulescu

Au mai rămas doar câteva zile în care puteți afla povești despre șapte orașe rezistente și energice sau lua loc, pentru câteva minute, într-un fotoliu de primar, asumându-vă joaca responsabilă de-a edlilul și propunând lucruri bune pentru oraș.. Pe 26 aprilie încheiem expozițiile „Actopolis/The Art of Action” și „Actopolis/București-Sud”.

1. Expoziția itinerantă „Actopolis. Arta de a acționa“

5-26 aprilie @ Arcub (Str. Lipscani nr. 84-90, București)

7-orase
Proiectul Actopolis. The Art of Action face obiectul unei expoziții itinerante în Atena, Belgrad, București, Ankara/Mardin, Oberhausen, Sarajevo și Zagreb.
Un proiect al Goethe-Institut și Urbane Künste Ruhr, prezentat la București cu sprijinul Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – Arcub. / Fb event

 

2. Expoziția „Actopolis /București-Sud. Construiește-ți propriul oraș”
6– 26 aprilie @ Goethe-Institut, Str. Tudor Arghezi nr. 8-10, București

primari-pt-10-minute

O expoziție și-un film documentar cu primari pentru 10 minute, oameni remarcabili, locuri, energii bune și proiecte bune pentru jumătatea mai vitregită a orașului. Vizitatorii au ei înșiși ocazia să devină primari (cu eșarfă, ștampilă, birou și tot ce trebuie) și să facă propuneri pentru orașul lor.

Program:
Luni-vineri, între orele 12.00 – 18.00
Sâmbătă: între orele 14.00 – 18.00
Duminica: închis
Intrarea este liberă / Fb event

 

București-Sud. La capăt.
Miercuri, 26.04.2017, ora 19:00 @ Biblioteca Goethe-Institut, str. Tudor Arghezi 8-10bucuresti-sud-la-capat
În ultima zi, vă invităm la o discuție despre farmecul și bogățiile ascunse mai jos de Bulevardul Unirii. Unde și locuiesc invitații noștri Adrian Schiop (scriitor) și Mihai Duțescu (arhitect și scriitor). La întâlnirea de miercuri de la Goethe-Institut, Adi va citi din cartea „Soldații. Poveste din Ferentari”, iar Mihai din cartea „Uranus Park”.

Îi vom mai putea întreba despre oameni, locuri și cum se poate dezvolta orașul mai inteligent și mai responsabil, despre șanse, dezastre și poezie. Discuția va fi moderată de Ștefan Ghenciulescu, arhitect și co-curator al proiectului Actopolis/București.

Fb event