Best Bucharest

Vineri, 13 noiembrie, ora 19 la Cafeteria Dogarilor (Str. Dogarilor 26-30, București) Asociaţia Volum Art vă invită la proiecţia interviurilor realizate de artistul Hans van Houwelingen cu Theodor Paleologu şi Sebastian Enache, reunite sub titlul “Best Bucharest”. Realizate în cadrul proiectului Spaţiu Expandat 2015, interviurile dezbat problematica spaţiului public bucureştean din două perspective diferite.

best bucharest 2

Hans van Houwelingen (1957) a fost educat la Minerva  Art Academy Groningen (Regatul Țărilor de Jos) și la Rijksakademie van Beeldende Kunsten, în Amsterdam. Lucrările sale sunt realizate internațional sub formă de intervenții în spațiu public, expoziții, prelegeri și publicații, în care investighează relația dintre artă, politică și ideologie. A realizat diverse expoziții și proiecte permanente în spațiu public. Van Houwelingen trăiește și lucrează la Amsterdam.

Theodor Paleologu a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga. A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent este deputat și președintele Fundației Paleologu.

Sebastian Enache este un tânăr om de afaceri care a terminat Universitatea Politehnică Bucureşti şi în prezent este Director General la AtelierulTau.ro şi ColtulColectionarului.ro, cel mai mare anticariat online din Romania, cu peste 29.000 de titluri unice şi un total de 60.000 de cărţi în stoc, pe care acesta l-a înfiinţat împreună cu un coleg în 2007, pe când era încă student.

Spaţiu expandat este un program de artă publică ce îşi propune activarea spaţiului public prin intervenţii temporare care variază de la sculptură sau instalaţie la performance. Pornind de la convingerea că arta nu devine publică doar datorită amplasamentului, dimensiunea publică având conotaţii sociale şi politice și fiind dată de alegerea problematicii pe care o investighează sau o pune în discuţie, programul încurajează dezvoltarea unei noi viziuni asupra artei publice romȃneşti şi se constituie într-o platformă critică şi de dialog.

Ediţia a V-a a proiectului Spatiu expandat este finanţata de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – ARCUB, prin programul “Eşti Bucureşti”, Administraţia Fondului Cultural Naţional si Ambasada Regatului Tarilor de Jos in România.
Parteneri: MNAC, Bucharest AiR.
Parteneri media: Revista Zeppelin, Radio GoldFM, WebCultura, VeiozaArte, ArtClue, Modernism, Vernisaje.

Sari la conținut