Mercedes

Revista zeppelin

Inventând locuri. Practici și proiecte inovative din România

Inventând locuri. Practici și proiecte inovative din România

Mergem într-o călătorie printre copaci care dau energie, organisme artificiale, materiale inventate, vechi fabrici ce devin centre ale unei noi ...

CITEŞTE MAI MULT


Monday,12.10.2015

Revista Zeppelin #138

Revista Zeppelin #138

Din sumar: Justin Baroncea, Iulia Vasile: O haină prin curte / SYAA: În Deltă, în secolul XXI / Ideogram Studio: ...

CITEŞTE MAI MULT


revista zeppelin

Saturday,24.10.2015

Halele Carol. București Sud

Halele Carol. București Sud

Vă invităm să explorăm sudul capitalei, cu două teme precise: noile inițiative culturale, sociale și de business, și transformarea spațiilor ...

CITEŞTE MAI MULT


Thursday,15.10.2015

Locuind împreună. 6 blocuri de ADN BA

Locuind împreună. 6 blocuri de ADN BA

Un album de peste 200 de pagini cu proiecte și interviuri. Ne plimbăm prin București, vizităm șase locuri pline de ...

CITEŞTE MAI MULT


Monday,08.12.2014

Halele Carol

Halele Carol

„Halele Carol“ reprezintă un proiect de reconversie a vechilor spații industriale cu valoare istorică ale Fabricii Hesper în centru cultural ...

CITEŞTE MAI MULT


OAR București

Friday,10.10.2014

Recomandari

Newsletter zeppelin

email:

nume:

Cutia cu articole
Tuesday,24.11.2015

Editorial: Tristețe, speranță, îngrijorare

Text: Ștefan Ghenciulescu
Foto: Irina Pata

E destul de greu să scrii un editorial despre arhitectură și oraș după cele ce s-au întâmplat la Colectiv. Numărul victimelor continuă să crească, și printre ele se află o proporție uriașă de arhitecți și urbaniști.

Friday,13.11.2015

CASE-N CASĂ

14 noiembrie, ora 11:30, la Casa Mincu

Atelierul de Creativitate de la Muzeul Național al Țăranului Român va lansa cartea – obiect „Case-n casă”, o construcție făcută cu cărămizi, scânduri și gânduri născocite împreună cu copiii care i-au trecut pragul de-a lungul vremii. Un proiect de carte-laborator ce-și propune o incursiune interactivă, pe mai multe voci, în universurile reale și posibile ale casei, pornind de la dialogul dintre locuința țărănească și cea urbană.

Friday,30.10.2015

Locuire în București

Text: Natalia Negru / Fotografii: ©Case Vii

Pentru un nou venit în București și chiar pentru locuitorii săi, opțiunile locative din Capitală par să fie dintre cele mai ofertante. Ansamblurile rezidențiale sunt promovate prin imagini și sintagme „verzi”, „pline de siguranță” și conform „standardelor europene”, iar blocurile ridicate în perioada socialistă prin „super poziție”, îmbunătățiri precum „gresia, faianța, termopanul” sau „vederea frumoasă”. Băncile te ajută să îți îndeplinești visele și să ai „casa ta”, acel loc idilic unde stai ghemuit alături de cel drag pe o canapea pufoasă, într-o cameră luminoasă și te bucuri de „acasă”. Bucureștiul locativ este însă mult mai diversificat decât imaginile marketizate ale locuirii (chiar dacă și acestea reflectă anumite tipare asupra proprietății). 

Monday,26.10.2015

Editorial: Monumente discrete

Text & foto: Ștefan Ghenciulescu

Nu despre deja celebra cruce–mamut cu luminițe care ni se pregătește la Universitate vreau să vorbesc aici. Aceasta nu e decât ultima dintr-o serie de acțiuni autoritare și pompoase cu care ne-au procopsit diferitele administrații în ultimii ani. Cartofi trași în țeapă, busturi grotești, voievozi monstruoși, alegorii greoaie…
Dincolo de lipsa de cultură artistică a comanditarului și de faptul că acesta se dispensează de orice sfat sau consultare publică, problema mi se pare că stă, ca în atâtea alte cazuri de tranziție, în nevoia de mare, de impozant: ca să aduci aminte sau pur și simplu să onorezi ceva bun și frumos, trebuie să exagerezi, să cauți grandoarea, dimensiunea, bogăția; dar și maxima vizibilitate.  Trebuie să se vadă,  să sară în ochi. Altfel nu își face treaba monumentul, se pare.

Thursday,15.10.2015

Halele Carol. București Sud

Deschidere: Miercuri, 21 octombrie, ora 18:00 @ Halele Carol (Str. Doctor Constantin Istrati nr. 1 – vis-a-vis de Gara Filaret, București)

Program de vizitare:
Joi și Vineri: 15:00 -19:00 / Sâmbătă și Duminică: 12:00 – 18:00

Orașul se mișcă. Inclusiv de cealaltă parte a bulevardului Unirii: o nouă natură în Văcărești, galerii, centre de artă și de design apar în fabrici vechi, baruri și restaurante cool și antreprenoriat de ultimă generație. Sudul izolat și uitat crește azi unele dintre cele mai efervescente zone.

Vă invităm să explorăm sudul capitalei, cu două teme precise: noile inițiative culturale, sociale și de business, și transformarea spațiilor industriale.

Monday,28.09.2015

Veneția văzută prin găuri de șosete

The parasite socks project at 56th Venice Biennale

Text: Jean-Lorin Sterian

Am început acest proiect dintr-un sentiment de vinovăție. Dintotdeauna, am perceput șosetele ca pe niște rude de la țară, cu care ți-e rușine să te afișezi printre prietenii cool. Le-am ignorat, le-am disprețuit, le-am purtat până la dezintegrare, le-am tratat cu picioarele. La sfârșitul unei zile grele, o șosetă este mai obosită ca proprietarul. În textura ei s-a impregnat toată sleiala corpului. Pentru că le-a fost menită o soartă ingrată, mi-am propus să le ofer un omagiu, un act simbolic, echivalentul Mormântului Soldatului Necunoscut.

Ştiri
Sunday,29.11.2015
Saturday,28.11.2015
Tuesday,24.11.2015
Friday,20.11.2015
Thursday,19.11.2015
Wednesday,18.11.2015
Wednesday,11.11.2015
Tuesday,10.11.2015
Saturday,07.11.2015
promo
Revista zeppelin

Număr curent
Din urmă
Concursuri Abonează-te
Serile zeppelin

Din urmă
Programe culturale

Expoziţii și conferinţe
Urban Report
Connected
Creative Factories
Intervenţii Urbane
Magic blocks
Cărţi și publicaţii
Atelierul de arhitectură

Proiecte recente
Echipa
Shop

Reviste
Abonamente
Cărţi
Alte produse
A.N.P.C.
Echipaj

Despre zeppelin Contact